Jde se vařit: Japonské Kari

24. května 2015 v 9:30 | AlexisDevil |  >>Otaku stuff

Knichiwa minasan^^

Jak jsme psala v minulém článku o návštěvě Japa shopu a Festivalu japonské kultury, tak jsem si v Japa koupila směs zvanou Golden Curry, díky které si můžete (překvapivě) připravit Kari :D
Chtěla jsem si to koupit už strašně dlouho ale vždycky sem tam prostě našla něco jiného co jsem si koupila raději. Tentokrát sem si ale řekla, že už se nenechám odlákat a Golden Caurry se koupí. Rovnou jsem koupila vetší balení za 160,- protože mi to přišlo výhodnější než menší za 110,-
Původně jsem chtěla koupit středně pálivé ale protože sem si to chtěla udělat s Faith, tak jseM na konec vybrala úplně nepálivé. Což mi rozhodně nijak nevadilo a možná to pro začátek bylo i jistější. Kdo ví jak by to středně pálivé doopravdy pálilo. Jednou si ale určitě koupím i to.



Pardon že to tak okecávám takže: Jde se vařit :)



Rozhodli jsme se udělat jen polovinu z balíčku, protože celé Kari by jsme rozhodně nesnědli. Podle receptu, který byl na zadní sraně krabičky Goled Curry, jsme nakrájeli ingredience podle naší volby na větší kousky. Vybrali jsme jednu obr mrkev, dvě brambory, zelenou a žlutou papriku a ještě cibuli. Jediná cibule byla nakrájená na menší kousky. Pak jsem ještě nakrájela maso na větší kostičky a mohlo se jít na další část.


Nejdřív jsem samozřejmě osmahla cibulku a po chviličce jsem přidala i maso. Když to bylo hotové tak jsem přidala jako první brambory, protože jsem si říkala že jim to neuškodí. Potom přišla i mrkev a hned za ní papryky. Maličkou chviličku jsme to nechala na pánvi a do odměrky jsem si nalila 700ml vody. Tou jsem pak zalila maso a zeleninu. Počkala jsme dokud se voda nepřivedla k varu a hrnekc jsem zaklopila. Podle instrukcí jsem to nechala cca 15 minut dusit. Poté co uběhlo asi 13 minut jsem si řekla, že zkusím jak jsou na tom brambory. Vzhledem k tomu, že byli tak akorát jsme rozlámali jednu vaničku kari směsy na manší kousky. Musím říct že ještě než jsme ji hodili do hrnce, jsme jí zkusili ochutnat a vyděsilo nás, že to nechutnalo zrovna tak jak jsme čekali. Vlastně to skoro nijak nechutnalo. Doufali jsme ale že se to smícháním se zbytkem ingrediencí změní.
Hodila jsem tedy nalámané kari do hrnce a míchala dokud se nerozpustilo. Kuchyní se díky tomu začala nést vážně lákavá vůně kari a tak jsme nevydrželi a začali olizovat vařečku. Naše prosby ohledně chuti byli vyslyšený protože to chutnalo výborně. Ještě chvíli jsem tedy nechala kari povařit a mezitím jsem dala vařit vodu na rýži. Jakmile přišla k varu tak jsem tam hodila 4 sáčky a nechala je správnou dobu vařit.
Mezitím už jsem kari odstavila aby zelenina nebyla moc rozvařená. Když už byla i rýže tak už jsme si jen nandali a šli to pořádně okoštovat. Musím říct že mě to chutnalo opravdu hodně. Dokonce se mi povedlo to vychytat tak, že mrkev ještě lehoučce křupla když jste do ní kousli. Taky bylo zajímavé jíst brambory společně s rýží ale v Kari to prostě bylo to pravé. Jednou bych chtěla zkusit udělat Kari s jablky, jako jsem to jednou viděla. Mohlo by to zase přinést novou chuť. To už ale jindy.

Teď snad už jen pro ty kteří se rozhodnou Kari také uvařit:

Itadakimasu (ღ˘⌣˘ღ)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 FaithZombie FaithZombie | Web | 24. května 2015 v 21:28 | Reagovat

Když vidím ty fotky hned bych si zase dala ^^

2 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 23. června 2015 v 21:14 | Reagovat

Zrovna tohle japonské kari mě vždycky hrozně zajímalo, jak to vlastně chutná. *-* Tak snad budu mít někdy možnost. :3

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama